Voor talentontwikkeling en professionalisering in het onderwijs

Wijbe Douma

Wijbe Douma

Ik ben Wijbe Douma en begonnen als onderwijzer in Hilversum. Na mijn studie theologie ben ik vijf jaar regionaal catecheet geweest in Het Gooi. Daarna heb ik bijna twintig jaar als schoolleider leiding gegeven aan onderwijskundige ontwikkelingen binnen een basisschool en een samenwerkingsverband in het midden van het land. Jarenlang heb ik bij de SON-opleidingen cursussen gegeven en nieuwe initiatieven en cursusmateriaal ontwikkeld. Zin in werk is voor mij de basis voor succesvol en effectief onderwijs.
Als medeoprichter van de FranklinCovey OnderwijsGroep stond ik aan de basis van het werken met de zeven eigenschappen van Covey in het onderwijs. Door met onderwijsmensen aan de slag te gaan met persoonlijk leiderschap wil ik de kwaliteit en zinvolheid van het onderwijs verhogen. Tien jaar ben ik bij de CED-groep werkzaam geweest als senior onderwijsadviseur op het gebied van leiderschap en organisatieontwikkeling en onderwijsconcepten met als specialisaties coöperatief leren, hoogbegaafdheid en meervoudige intelligentie. In 2013 ben ik als zelfstandig en coöperatief ondernemer gestart als trainer/coach/adviseur in het onderwijs. In de periode 2012 tot 2016 ben ik als thema-expert HRD verbonden aan het traject School aan Zet. Samen met Brunhilde van der Sluijs ben ik nu eigenaar van EduCoop/EduTalent.

In mijn trainingen en op studiedagen zorg ik voor veel afwisseling (mentaal, fysiek, sociaal emotioneel en zingeving) en interactie (door het gebruik van coöperatieve werkvormen en keuzeactiviteiten) en outdooractiviteiten.

Neem contact met mij op

Naam (vereist)

E-mailadres (vereist)

Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht

Volg Wijbe
Inspiratie

De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het speuren naar nieuwe landschappen, maar uit het zien met andere ogen.


Neem het besluit om te genieten van je werk en van elke stap die je in het werk zet"In ieder dooft langzaam het innerlijke vuur. Laat de ontmoeting met een ander mens juist dan het vuur weer hoog opvlammen. We moeten alle mensen die het vuur in een ander weten aan te wakkeren, dankbaar zijn."


Voor volhouders is geen weg onbegaanbaarMeer inspiratie ...