Voor talentontwikkeling en professionalisering in het onderwijs

Werkboek ‘op weg naar de Vitale School’

creatieEen vitale school is een school waar leerlingen met veel plezier leren en zich ontwikkelen en waar leraren met plezier werken en leren. Het werkboek “Op weg naar een vitale school” is bedoeld om als onderwijsprofessional aan de slag te gaan met eigen ambities, talenten, hebbelijkheden en wellicht onhebbelijkheden. Door als team in gesprek te gaan over de onderwerpen uit het werkboek leer je elkaar beter kennen en ontdek je hoe je wilt gaan werken aan het vergroten van de vitaliteit in samenwerking.

Stratch/EduTalent geeft teambegeleiding bij dit mooie ontwikkelproces.

VITALITEIT = PRESTATIE x ENERGIE x PLEZIER (PEP)

Weten waar je naar toe wilt is belangrijk. Weten waar je je bevindt is minstens even belangrijk. Dan pas kun je bepalen welke stappen je moet nemen om dichter bij je doel te komen. Stap voor stap. In de goede richting. Let maar eens op: de vitaliteit van managers en medewerkers stijgt, naarmate men meer invloed ervaart op de eigen werkelijkheid. De vitaliteit van mensen in afdelingen en teams daalt, naarmate men minder invloed ervaart. De V-scan geeft aan op welke gebieden in de organisatie managers en medewerkers weer hun invloed kunnen laten gelden.

Met de STRATCH Vitaliteitscan (die je via internet invult) heb je eenvoudig de vitaliteit van jou en je team of organisatie helder in beeld:

  • het niveau van je prestatie
  • de mate van plezier in je werk
  • je energieniveau
  • je potentialiteit (de mate waarin je tot recht komt in je werk)
  • je verbeterpunten
  • de aandachtspunten om je vitaliteit te borgen

Een prima start met concrete aanknopingspunten voor coaching, teambuilding of cultuurverandering.

 

Inspiratie

De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het speuren naar nieuwe landschappen, maar uit het zien met andere ogen.


Neem het besluit om te genieten van je werk en van elke stap die je in het werk zet"In ieder dooft langzaam het innerlijke vuur. Laat de ontmoeting met een ander mens juist dan het vuur weer hoog opvlammen. We moeten alle mensen die het vuur in een ander weten aan te wakkeren, dankbaar zijn."


Voor volhouders is geen weg onbegaanbaarMeer inspiratie ...