Voor talentontwikkeling en professionalisering in het onderwijs

Enneagram – mensen uitdagen talent te tonen en erin te groeien

Voor schoolteams die ondersteuning nodig hebben bij vernieuwings- en veranderingsprocessen is de Enneagram-Innovatiecirkel praktisch en effectief. De innovatiecirkel heeft als uitgangspunt de individuele competenties en talenten van teamleden. Deze kwaliteiten zijn van doorslaggevende betekenis voor het succesvol innoveren van de organisatie. Tijdens een concreet veranderingsproces wordt gewerkt aan het inzetten van kwaliteiten van mensen in elke fase van het traject.

Mensen die uitgedaagd worden om hun talenten te tonen en erin te groeien, zijn en blijven gemotiveerd aan het werk!

Enneagram-Innovatiecirkel

EduTalent verzorgt teamtrajecten op maat met de Enneagram-Innovatiecirkel.
Hierbij gaan teamleden eerst in gesprek met elkaar over wat zij belangrijk vinden in hun werk, waar ze goed in zijn, waar ze zorg over hebben en waar ambities liggen. Het accent hierbij ligt op elkaar leren kennen en begrijpen.
We doorlopen samen een concreet veranderingsproces waarbij steeds wordt gewerkt aan het werkelijk inzetten van talenten van mensen in elke fase van dit traject. En we staan stil bij de stremmingen in het traject. Als een traject begint te piepen en te knarsen is dat zelden omdat mensen werkelijk niet willen. Vaker is er sprake van onduidelijkheid, bezorgdheid of vermindering van vertrouwen, waardoor mensen op de rem trappen. In het traject bespreken we het team nodig heeft om te veranderen en daarbij zet ieder zijn kwaliteiten in om een goede volgende stap in het innovatieproces te zetten.

De InnovatieCirkel. Vliegwiel voor excellence in scholen

Inspiratie

De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het speuren naar nieuwe landschappen, maar uit het zien met andere ogen.


Neem het besluit om te genieten van je werk en van elke stap die je in het werk zet"In ieder dooft langzaam het innerlijke vuur. Laat de ontmoeting met een ander mens juist dan het vuur weer hoog opvlammen. We moeten alle mensen die het vuur in een ander weten aan te wakkeren, dankbaar zijn."


Voor volhouders is geen weg onbegaanbaarMeer inspiratie ...